Каталог

Фільтри

Міфи про небезпеку кондиціонера

Міфи про небезпеку кондиціонера

Міфи про небезпеку кондиціонерів

Для Людини інстинкт самозбереження - природна якість організму. Але далеко не завжди  речі є такими насправді.

Існує кілька міфів, в яких закладені типові побоювання людей щодо кондиціонерів і систем вентиляції. Всі вони є безпідставними, у чому можна легко переконатися.

Міф 1. Легіонельоз або хвороба легіонерів.

Побутує помилкова думка, що людина звикає до прохолоди від кондиціонера і може захворіти хворобою легіонерів. По суті, ці організми водяться в системах, які обладнані оборотним водопостачанням з градирнями. У багатьох прогресивних країнах, включаючи нашу, такі агрегати, практично, не використовуються. Мікроорганізми, легіонелли воліють жити в воді 30-35 градусної теплоти. У сучасних віконних кондиціонерах і спліт-системах використовується інша технологія, при якій конденсат трохи тепліше 0 градусів Цельсія, і до того ж, дуже швидко віддаляється.

На даний момент, медицина не зафіксувала жодного випадку захворювання легіонельозу, що сталася з вини побутових систем кондиціонування.

Міф 2. Пересушене повітря.

Часто можна почути думку про те, що кондиціонери пересушують повітря. Навіть деякі медичні працівники стверджували, що кліматичні системи знижують вологість навколишнього середовища до 30-40%, і, нібито, ідеальною вологістю вважається 70%.

Це твердження легко спростувати, звернувшись до офіційних будівельних стандартів, які встановлюють рівень вологи в приміщеннях в діапазоні від 30 до 60%.

Міф 3. Кондиціонери розносять мікроби по приміщенню.

У минулому столітті це було правдою, але технології змінилися, забравши з собою обгрунтування такого твердження, перетворивши його в черговий міф.

Раніше причиною епідемії могла служити камера змішувача. Тепер же вона замінена рекуператорами. В даному випадку свіже і використане повітря не контактують, виключаючи можливість розносу бактерій по приміщенню.

Міф 4. Захворювання від кондиціонера.

В офісах іноді скаржаться на застуду від кондиціонера. Звичайно, якщо сісти прямо під ним, то, ймовірно, так і буде. Але люди стверджують, що можна захворіти на ГРВІ навіть, якщо просто перебувати в приміщенні, де працює система кондиціонування. Ось саме цей «факт» і є міфом. Сучасні охолоджувальні прилади оснащені функцією регулятора напряму повітряного потоку. Також, спліт-системи роблять коливання вгору і вниз, що сприяє рівномірному повітряному розподілу.

Міф 5. Кондиціонери забирають аерони.

Періодично, зустрічаються публікації, що розповідають про те, як системи охолодження і кондиціонування забирають з повітря негативно заряджені частинки - аерони. Вказуються факти того, як важливі для людини елементи забираються фільтрами, і повітря стає мертвим.

Звичайно, ці твердження робляться з метою продажу псевдогенератору аеронів. По суті, кондиціонери звинувачуються в тому, що вони не робили. Будь-який власник побутового охолоджуючого приладу підтвердить це.

Фільтр системи кондиціонування є сіточка з дрібними отворами, яка виконує функцію захисту теплообмінника від пилу. Людина, що знає фізику, зрозуміє, що аерони набагато менші фільтраційних отворів і вільно пролітають крізь них.

Високі технології нинішнього світу дозволяють зробити фільтри з негативним зарядом. Це додаткова гарантія того, що негативно заряджені частки не будуть затримані фільтраційним пристроєм.