Каталог

Фільтри

Все розмаїття кондиціонерів

Все розмаїття кондиціонерів

Все розмаїття кондиціонерів

Сьогодні нелегко розгубитися від тої безлічі моделей, які нам пропонують виробники. Підлогові кондиціонери, касетні, канальні, настінні, спліт-системи. Ця стаття присвячена тому, які бувають типи кондиціонерів і їх головні характеристики.

Отже ... Всі кондиціонери можна розділити на два типи: моноблочні і спліт-системи. Моноблочні - складаються з одного блоку, сюди ми відносимо віконні кондиціонери і мобільні кондиціонери. Спліт-системи складаються з двох або більше блоків. До цієї категорії відносяться настінні, касетні, канальні, колонні і напольно-стельові кондиціонери.

Віконний кондиціонер встановлюється в отвір вікна. Серед позитивних характеристик кондиціонера можна відзначити порівняно низьку ціну і простоту установки. Так як випарник і конденсатор знаходяться в одному блоці, це істотно знижує вартість. Відпадає також необхідність в установці спеціального трубопроводу, по якому відводиться конденсована вода. Цей кондиціонер Ви можете встановити і самостійно. Його рекомендується використовувати власникам дерев'яних вікон старого зразка. Але не рекомендується встановлювати разом з сучасними пластиковими вікнами.

Серед недоліків можна відзначити високий рівень шуму. Кондиціонер майже повністю знаходиться в приміщенні, і тому рівень шуму досить високий. Також оскільки віконні кондиціонери займають деякий простір у вікні, то вони зменшують доступ світла в приміщення. Деякі віконні кондиціонери здатні підмішувати до 10% вуличного повітря. Також, якщо у Вас встановлений віконний кондиціонер, пам'ятайте, що його не можна закривати жалюзями або шторами. В цьому випадку, сама кімната не буде охолоджуватися.

Мобільний (підлоговий) кондиціонер теж складається з одного блоку. Величезна перевага цього типу кондиціонерів, що їх можна рухати по кімнаті і навіть перевозити. Це дуже зручно влітку, коли потрібно взяти кондиціонер з собою на дачу.

Мобільний кондиціонер починає працювати при підключенні електроживлення. При цьому потрібно вивести спеціальний шнур у вікно або кватирку. Довжина шнура становить близько 1,5 метра. Це та відстань, на яке Ви можете рухати кондиціонер. Через цей шнур гаряче повітря відводиться на вулицю, а холодне залишається в приміщенні. Невеликі вага і розмір кондиціонера роблять його зручним і вигідним у використанні.

Деякі кондиціонери оснащені додатково іонизаторами повітря, фільтрами для очищення повітря. Серед мінусів мобільного кондиціонера можна відзначити те, що Вам доведеться час від часу зливати воду, яка утворюється при охолодженні повітря.

Спліт-системи, як уже зазначалося, складаються з двох або більше блоків: зовнішнього і внутрішнього. Це зручно тим, що сама гучна частина кондиціонера виводиться на вулицю. Внутрішній блок встановлюється в приміщенні, в зручному місці і з'єднується із зовнішнім спеціальним трубопроводом, по якому тече фреон. Залежно від розміщення внутрішнього блоку виділяють такі типи кондиціонерів:

Настінний - найпопулярніший. Це визначено співвідношенням ціна - якість. Оптимальний варіант для житлових приміщень і офісів. Як правило, внутрішній блок встановлюється на стіні під стелею, краще біля вікна. Зовнішній блок розміщується під або над вікном. Таке розміщення вигідно тим, що дозволяє спростити процес установки, тому що скорочує довжину комунікаційних шляхів і трубопроводів. Багато моделей мають у своєму розпорядженні функцією очищення повітря.

Касетний кондиціонер використовується в приміщеннях з підвісними стелями. При цьому внутрішній блок розташовується між звичайною стелею і підвісною. Зручність цього типу кондиціонера полягає в тому, що його не видно. Розподіл повітря відбувається через частину блоку внизу. А сам кондиціонер розташовується під декоративними гратами з направляючими повітряним потоком жалюзі. Також касетний кондиціонер розподіляє потік в чотири напрямки, що дозволяє ефективно охолоджувати великі приміщення. Такий кондиціонер підходить для супермаркетів і великих складів.

Колонний тип кондиціонерів володіють великою потужністю. Внутрішній блок зроблений у вигляді колони. Колонні типи кондиціонерів також призначені для великих приміщень: холів готелів, конференц-залів, ресторанів. Завдяки цим кондиціонерів створюється особлива циркуляція повітря. Повітряний потік прямує в стелю, а потім вже розподіляється рівномірно по всьому приміщенню.

Канальний кондиціонер теж встановлюється в приміщеннях з підвісними стелями. Внутрішній блок повністю ховається за стелею, точно так само як і інші внутрішні деталі. Повітря розподіляється по теплоізольованих повітрянопроводах. Ця конструкція дозволяє охолоджувати декілька приміщень одночасно. Ідеально підходить для вентиляції офісу або квартири в 3-4 кімнати. Особливістю кондиціонерів є те, що вони підводять свіже повітря з вулиці, забезпечуючи оптимальні умови вентиляції приміщення.